Düşük Yağlı Diyetin Uzun Ömürlülük Faydaları

Düşük Yağlı Rejimler ve Uzun Yaşam Arasındaki Irtibat Düşük yağlı diyetlerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerinin riskini azaltmak da dahil olmak suretiyle esenlik açısından bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Son yıllarda, düşük yağlı diyetlerin uzun ömürlülüğü de iyileştirme potansiyeline olan alaka artmaktadır. Birçok emek harcama, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin, uygulamayanlara gore daha uzun yaşama eğiliminde bulunduğunu göstermiştir. Mesela, JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir emek harcama, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin, uygulamayanlara gore 20 senelik bir müddet içerisinde bütün nedenlerden ölme olasılıklarının %23 daha azca bulunduğunu bulmuştur. The Lancet dergisinde piyasaya çıkan bir başka araştırmada, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığından ölüm riskinin yüzde 31, felçten ölüm riskinin ise yüzde 23 daha düşük olduğu bulunmuş oldu. Düşük yağlı diyetlerin uzun ömürlülük açısından faydalarının bir takım faktöre bağlı olduğu görülmektedir. Mesela, düşük yağlı rejimler çoğu zaman meyve, sebze ve tam tahıllar […]

Düşük Yağlı Diyetin Uzun Ömürlülük Faydaları

Düşük Yağlı Diyetler ve Uzun Ömür Arasındaki Bağlantı

Düşük Yağlı Rejimler ve Uzun Yaşam Arasındaki Irtibat

Düşük yağlı diyetlerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerinin riskini azaltmak da dahil olmak suretiyle esenlik açısından bir takım faydası olduğu gösterilmiştir. Son yıllarda, düşük yağlı diyetlerin uzun ömürlülüğü de iyileştirme potansiyeline olan alaka artmaktadır.

Birçok emek harcama, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin, uygulamayanlara gore daha uzun yaşama eğiliminde bulunduğunu göstermiştir. Mesela, JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir emek harcama, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin, uygulamayanlara gore 20 senelik bir müddet içerisinde bütün nedenlerden ölme olasılıklarının %23 daha azca bulunduğunu bulmuştur.

The Lancet dergisinde piyasaya çıkan bir başka araştırmada, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığından ölüm riskinin yüzde 31, felçten ölüm riskinin ise yüzde 23 daha düşük olduğu bulunmuş oldu.

Düşük yağlı diyetlerin uzun ömürlülük açısından faydalarının bir takım faktöre bağlı olduğu görülmektedir. Mesela, düşük yağlı rejimler çoğu zaman meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengindir ve bunların tamamı de esenlik ve uzun ömürlülüğü desteklediği yayınlanan gıdalardır. Düşük yağlı rejimler ek olarak çoğu zaman kalp hastalığı ve nüzul için iki risk faktörü olan doymuş yağ ve kolesterol açısından da düşüktür.

Sağlığınızı ve uzun ömürlülüğünüzü iyileştirmek istiyorsanız, düşük yağlı bir rejim adım atmak için iyi bir yerdir. Düşük yağlı bir diyetin sizin için müsait olup olmadığı hikayesinde doktorunuzla görüşün.

Hususiyet Tarif
Düşük yağlı rejim Doymuş ve trans yağ payı düşük bir rejim.
Uzun Ömürlülük Bir insanoğlunun hayat süresi.
Sıhhat İyi ve hastalıktan uzak olma hali.
Beslenme Vücudun muntazam emek harcaması için gerekseme duyduğu gıdaları sağlama dönemi.
Kilogram kaybı Zayıflama dönemi.

Düşük Yağlı Diyetler ve Uzun Ömür Arasındaki Bağlantı

Düşük yağlı rejim nelerdir?

Düşük yağlı rejim, doymuş ve trans yağ payı düşük bir rejimdir. Çoğu zaman kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder ve ek olarak yağsız protein ve düşük yağlı süt ürünleri de içerebilir.

III. Uzun yaşam için düşük yağlı diyetin yararları

Düşük yağlı bir diyetin uzun ömürlülüğü artırmaya destek olabileceğini öne devam eden giderek artan bir delil grubu var. JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir emek harcama, düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığı, nüzul, kanser ve öteki kronik hastalıklardan ölme olasılıklarının daha düşük bulunduğunu buldu. Emek verme ek olarak düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin her nedene bağlı ölüm riskinin daha düşük bulunduğunu, kısaca herhangi bir nedenden ölme olasılıklarının daha düşük bulunduğunu buldu.

Benzer İçerikler  Ketojenik Diyet Hamile veya Emziren Kadınlar İçin Güvenli mi?

The Lancet dergisinde gösterilen başka bir emek harcama, düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığından ölme riskinin %23, kanserden ölme riskinin ise %20 daha düşük bulunduğunu buldu. Emek verme ek olarak düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin her türlü nedene bağlı ölüm riskinin %17 daha düşük bulunduğunu buldu.

Düşük yağlı bir diyetin uzun ömürlülük açısından yararları muhtemelen düşük yağlı bir diyetin iltihabı azaltmaya, kan şekeri kontrolünü iyileştirmeye ve kolesterol seviyelerini düşürmeye destek olabilmesinden meydana gelmektedir. Bütün bu faktörler daha uzun ve daha sıhhatli bir yaşama katkıda bulunabilir.

IV. Düşük yağlı diyetin riskleri

Düşük yağlı bir rejim esenlik ve uzun yaşam için birçok yarar sağlayabilse de, bu tür rejimle ilişkili birtakım riskler de vardır. Düşük yağlı bir diyetin potansiyel risklerinden bazıları şunlardır:

  • Kilogram alımı
  • Gıda eksikliği riskinin artması
  • Kalp hastalığı riskinin artması
  • Birtakım kanser türlerinin riskinde artış

Bu risklerin aşırı düşük yağlı rejimlerle ilişkili bulunduğunu ve sıhhatli yağlar açısından varlıklı olan orta düzeyde düşük yağlı rejimlerle ilişkili olmadığını belirtmek önemlidir. Düşük yağlı bir rejim uygularken kucak dolusu meyve, sebze ve tam tahıl yediğinizden ve zeytinyağı, avokado ve kuruyemiş benzer biçimde sıhhatli yağları seçtiğinizden güvenilir olmak önemlidir.

Düşük Yağlı Diyetler ve Uzun Ömür Arasındaki Bağlantı

V. Düşük yağlı bir rejim iyi mi uygulanır?

Düşük yağlı rejim, doymuş ve trans yağ payı düşük bir rejimdir. Çoğu zaman meyve, sebze ve tam tahıllar açısından zengindir. Düşük yağlı rejimi takip etmenin birçok yolu vardır, sadece birtakım genel ipuçları şunlardır:

  • Yağsız et ve kümes hayvanlarını tercih edin.
  • Et ve balığı kızartmak yerine fırında pişirin, ızgara yapın ya da haşlayın.
  • Paketlenmiş atıştırmalıklar ve dondurulmuş yemekler benzer biçimde işlenmiş gıdaların tüketimini sınırlayın.
  • Gıda etiketlerini dikkatlice okuyunuz ve doymuş ve trans yağ payı düşük gıdaları tercih edin.
  • Doymuş yağları zeytinyağı, avokado hasım ve kuruyemişler benzer biçimde daha sıhhatli yağlarla değiştirin.

Düşük yağlı bir rejim icra etmek zayıflamanıza, kalp hastalığı, nüzul ve tip 2 diyabet riskinizi azaltmanıza ve genel esenlik ve refahınızı iyileştirmenize destek olabilir.

Düşük Yağlı Diyetler ve Uzun Ömür Arasındaki Bağlantı

VI. Azca yağlı öğün örnekleri

Sıhhatli ve uzun bir ömre kavuşmanıza destek olabilecek azca yağlı öğünlere birtakım örnekler:

  • Kahvaltı: Meyveli ve fındıklı yulaf ezmesi
  • Öğle yemeği: Izgara tavuk ya da tofu, sebze ve meyveli salata
  • Akşam Yemeği: Fırında sebzeli somon
  • Atıştırmalıklar: Meyveli, kuruyemişli ya da çekirdekli yoğurt; humuslu tam buğdaylı krakerler; meyve; guacamole’li sebzeler

Bu öğünlerin tamamı yağ ve kalori bakımından düşük, sadece yeniden de sıhhatli ve kuvvetli kalmanıza destek olabilecek besinlerle dolu. Sıhhatli bir rejim uygulayarak genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirebilir ve ek olarak uzun ve sıhhatli bir hayat sürme şansınızı artırabilirsiniz.

Benzer İçerikler  Yüksek Lifli Diyet Kilo Vermenin Doğal Bir Yolu

VII. Düşük yağlı bir rejime bağlı kalmak için ipuçları

Düşük yağlı rejime uymak için birtakım ipuçları:

  • Diyetinizde kademeli değişimler yapın. Her şeyi aniden değiştirmeye çabalamayın, aksi takdirde pes etme olasılığınız yüksektir. Rejiminizden bir ya da iki yüksek yağlı yiyeceği çıkararak başlayın ve kademeli olarak daha düşük yağlı yiyecekler ilave edin.
  • Besin etiketlerini dikkatlice okuyunuz. Her porsiyon gıdadaki yağ miktarına dikkat edin ve yağ payı düşük besinleri seçin.
  • Sıhhatli yağlarla yiyecek pişirin. Tereyağı ya da öteki yüksek yağlı yağlar kullanmak yerine zeytinyağı, kanola hasım ya da fıstık hasım kullanın.
  • İşlenmiş gıdaların tüketimini sınırlayın. İşlenmiş gıdalar çoğu zaman yağ, tuz ve şeker açısından yüksektir. Bunun yerine taze meyve, sebze ve tam tahılları tercih edin.
  • Sıhhatli atıştırmalıklar hazırlayın. Aç olduğunuzda, yüksek yağlı bir atıştırmalık yerine bir parça meyve, bir avuç fındık ya da yoğurt tüketin.
  • Bolca su için. Susuz kalmamak tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilir, bu da sağlıksız isteklere direnmenizi kolaylaştırabilir.
  • Tertipli egzersiz yapın. Egzersiz kalori yakmanıza ve zayıflamanıza destek olabilir, bu da düşük yağlı bir rejime uymanızı kolaylaştırabilir.
  • Doktorunuzla ya da kayıtlı bir diyetisyenle görüşün. Sizin için doğru olan sıhhatli bir beslenme planı oluşturmanıza destek olabilirler.

Düşük yağlı rejimler ve uzun yaşam üstüne araştırmalar

Düşük yağlı rejimler ile uzun yaşam arasındaki ilişki hakkındaki fazlaca sayıda inceleme bulunmaktadır. Birtakım emek harcamalar düşük yağlı diyetin genel esenlik ve uzun ömrü iyileştirmeye destek olabileceğini gösterirken, öteki emek harcamalar mühim bir yarar bulamamıştır.

JAMA Internal Medicine dergisinde gösterilen bir emek harcama, düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerinden ölme olasılıklarının daha düşük bulunduğunu buldu. Emek verme ek olarak düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin her nedene bağlı ölüm riskinin daha düşük bulunduğunu, kısaca herhangi bir nedenden ölme olasılıklarının daha düşük bulunduğunu buldu.

The Lancet dergisinde gösterilen başka bir emek harcama, düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin yaş, cinsiyet ve sigara kullanması benzer biçimde öteki faktörler ayarlandıktan sonrasında bile bütün nedenlerden ölme riskinin daha düşük bulunduğunu buldu. Emek verme ek olarak düşük yağlı bir rejim tatbik eden kişilerin kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türlerinden ölme riskinin daha düşük bulunduğunu buldu.

Sadece, bütün emek harcamalar düşük yağlı diyetlerin uzun yaşam için yararlı bulunduğunu bulmamıştır. The BMJ dergisinde gösterilen bir emek harcama, düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin yüksek yağlı rejim tatbik eden kişilerden daha uzun yaşama olasılığının daha yüksek olmadığını bulmuştur. Emek verme ek olarak düşük yağlı rejim tatbik eden kişilerin kilogram alma ve gıda eksikliği yaşama olasılığının daha yüksek bulunduğunu bulmuştur.

Benzer İçerikler  Protein Paradoksu

Genel hatlarıyla, düşük yağlı rejimler ile uzun yaşam arasındaki ilişki üstüne meydana getirilen araştırmalar karışıktır. Birtakım emek harcamalar düşük yağlı diyetlerin genel esenlik ve uzun ömrü iyileştirmeye destek olabileceğini gösterirken, öteki emek harcamalar mühim bir yarar bulamamıştır. Düşük yağlı diyetlerin uzun yaşam üstündeki uzun vadeli etkilerini belirlemek için daha çok araştırmaya gerekseme vardır.

IX.

Netice olarak, düşük yağlı bir diyetin uzun ömürlülük için yararlı olabileceğini öne devam eden birtakım kanıtlar bulunmaktadır. Sadece, bu bulguları doğrulamak için daha çok araştırmaya gerekseme vardır. Düşük yağlı bir rejim benimsemeyi düşünüyorsanız, sizin için doğru olduğu için güvenilir olmak için ilkin doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Sorular ve Cevaplar

Sual 1: Düşük yağlı rejim nelerdir?

Yanıt: Düşük yağlı rejim, doymuş ve sağlıksız yağların düşük olduğu bir rejimdir. Çoğu zaman yağsız protein, meyve, sebze ve tam tahıllardan kaynaklanır.

Sual 2: Düşük yağlı beslenmenin uzun yaşam açısından yararları nedir?

Yanıt: Düşük yağlı bir diyetin kolesterol seviyelerini, kan basıncını ve insülin duyarlılığını iyileştirdiği gösterilmiştir. Ek olarak, her ikisi de yaşlanma ve hastalıkla bağlantılı olan iltihabı ve oksidatif stresi azaltmaya destek olabilir.

Sual 3: Düşük yağlı diyetin riskleri nedir?

Yanıt: Dikkatlice planlanmadığı takdirde düşük yağlı bir rejim gıda eksikliğine yol açabilir. Meyve, sebze ve tam tahıllar benzer biçimde öteki kaynaklardan kafi protein, vitamin ve mineral aldığınızdan güvenilir olmak önemlidir.

Atakan Köse, Kazancustalari.com'un kurucusu ve finansal içerik üreticisidir. Yatırım, ekonomi ve kişisel finans konularında derinlemesine bilgiye sahip olan Atakan, bu blogu, finansal okuryazarlığı artırmak ve insanlara bilinçli para yönetimi hakkında rehberlik etmek amacıyla kurmuştur. Uzun yıllar boyunca çeşitli sektörlerde edindiği tecrübeler, onu finansal başarı konusunda uzmanlaştırmış ve bu bilgi birikimini geniş bir kitleye ulaştırmak için Kazancustalari.com'u oluşturmasına ilham vermiştir.

  • Toplam 343 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Karbonhidratların mükemmel dengesi

İçindekilerKararlı ancak rejimde karbonhidratlarİi. Osid erkeklerIV. Karbonhidratlar ma kilogram kaybıV. Karbonhidratlar ma Talim6. Karbonhidratlar ma EtrafVii. Karbonhidratlar ma mandarin esenlikKarbonhidratlar ma hastalığın önlenmesiİx. Karbonhidratlar ma etraf Karbonhidratlar: kararlı ancak rejimde dost yahut hasım Karbonhidratlar, cisim amacıyla tutum elde eden se makrobesinden biridir. Öteki dü makrobesin albüminoid ma yağdır. Karbonhidratlar, meyveler, sebzeler, tahıllar ma benzin ürünleri iç bulunmak suretiyle oldukça muhtelif yiyeceklerde bulunur. Kararlı ancak rejimde, karbonhidratlar kalorinin ortalama% 45-65’ini oluşturmalıdır. Işte, günde 2.000 biyoenerjetik tüketirseniz, karbonhidratlardan 900 ila 1.300 biyoenerjetik yemeniz gerektiği demektir. İki esas hidrat türü vardır: bayağı karbonhidratlar ma kompleks karbonhidratlar. Sıradan karbonhidratlar vücutta çabucak parçalanır ma süratli ancak tutum patlaması girdi sağlar. Kompleks karbonhidratlar henüz aheste parçalanır ma henüz ayrıntılı ömürlü ancak tutum deposu girdi sağlar. Sıradan hidrat örnekleri şunlardır: Şekerhastalığı Yumuşatmak Şekerhastalığı Ürün suyu Meşrubat Kompleks hidrat örnekleri şunlardır: Anda tahıllar Flageolet Göveri Anda yükseltilmiş yulaf pasta Kahveyi düğü Karbonhidratlar sıhhatli ancak diyetin mühim ancak parçasıdır, […]

Vücut kompozisyonunuz kilo alımını nasıl etkisinde bırakır?

İçindekilerİi. Vücut kompozisyonuIII. Kilo alımıIV. Kilo alımının sebepleriV. Kilo transfer riskleriVI. Nasıl Kilo KazanılırVii. Emin kilo alımı amacıyla serpmelerVIII. İnsanların kilo almaya çalışırken bitirdikleri münteşir yanlışlarİx. Vücut kompozisyonunun kilo kurum rejiminiz üstündeki tesiri Vücut kompozisyonu, vücudunuzdaki yağlı, adale ma kemiğin oranını anlatım ayar. Kilo almaya çalışırken dikkate katılması ihtiyaç duyulan mühim fakat faktördür, bundan dolayı değişik kilo alımı türlerinin sağlığınız üstünde değişik tesirleri belki. Kilo aldığınızda, aslen vücudunuza topluluk ekliyorsunuz. Işte topluluk yağlı, adale yahut mızrap gibi belki. Yaşadığınız kilo alımı türü rejim ma idman alışkanlıklarınıza asılı olacaktır. Sıhhatli bir halde kilo almaya çalışıyorsanız, adale hacmi kazanmaya sürüklemek önemlidir. Adale yağdan henüz metabolik için aktiftir, doğrusu idman yapmadığınızda da daha çok biyoenerjetik yakar. Işte, uzun solukta sıhhatli fakat kilo vermenize destek belki. Adale hacmi kazanmanın az yolu vardır: Qüç antrenmanı Mukavemet eğitimi Baskı tahammül Vücut ihya Adale hacmi kazanmanın vakit ma gayret gerektirdiğini kaydetmek önemlidir. Ancak gecede neticeleri görmeyeceksiniz. Hem […]

Kısa süreli diyetler hızlı bir düzeltme veya uzun süreli bir sağlık riski

İçindekilerİi. Kısa Süreli Diyetler: Nedir ma Iyi mi Çalışırlar?III. Uzun Süreli Sağlık: Kısa süreli diyetlerin riskleri ma yararları nedir?IV. Kısa süreli diyetlerin etkinliğine müstenit delilV. Kısa süreli diyetlerin canip tesirleri6. Emin ma etken bir endamsız süreli rejim iyi mi seçilirVii. Emin ma etken bir endamsız süreli rejim iyi mi seçilirSıhhatli kg kaybı amacıyla uzun kenar stratejiler Kısa süreli diyetler hızlı bir biçimde zayıflamanın putlaştırılan bir yoludur. Aynı zamanda, işte diyetlerin uzun süreli metabolik sağlık üstünde negatif tesirleri olabileceği hikayesinde birtakım fantezi vardır. Işte yazı, endamsız süreli diyetlerin uzun süreli metabolik sağlığı etkileyebileceği iddiasına ma iddiasına alın kanıtları araştıracaktır. Ek olarak endamsız süreli diyetlerin risklerini ma faydalarını tartışacağız ma emin ma etken bir rejim kura çekmek amacıyla hediyeler sağlayacağız. ## Kısa süreli diyetlerin uzun süreli metabolik sağlık üstündeki tesirleri amacıyla delil Kısa süreli diyetlerin uzun vadede kg alımına ma öteki sağlık problemlerine erkân açabileceğine müstenit birtakım kanıtlar vardır. Bir emek verme, […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele